Palvelut yksityisille

Perheasiat

Asianajajan eli lakimiehen tarve syntyy monille ensimmäistä kertaa perheeseen eli avioeroon tai lapsiin liittyvissä asioissa. Perheasioiden hoitaminen vaatii lakiasioiden tuntemisen lisäksi tunneälyä ja hienovaraisuutta. Hoidamme kaikki perheasiat kunnioituksella ja kokemuksella ja olemme tukenasi elämän vaikeinakin hetkinä.

Perheasiat aiheuttavat monesti riitoja. Asioista on siksi järkevää sopia jo etukäteen. Mikäli avio- tai avoliitto syystä tai toisesta kuitenkin päättyy, avustamme asioiden hoitamisessa kuntoon vaikka tilanne olisi riitainen. Tyypillisimpiä asioita suhteen päättyessä tai jo päätyttyä ovat varojen jakaminen ja lapsiin liittyvät asiat.

Avioero (ositus tai erottelu)

Kun avioliitto päättyy, on aviopuolisoiden välillä suoritettava omaisuuden ositus tai erottelu, sen mukaan onko aviopuolisoilla avioehtoa ja siten avio-oikeutta toistensa omaisuuteen. Ositusta ei kannata lykätä tulevaisuuteen, vaan se on paras pyrkiä hoitamaan pian avioeron jälkeen. Avustamme sopimusosituksen tekemisessä, mutta myös riitaisissa ositustilanteissa. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää.

Lapset (lapsiasiat)

Ymmärrämme, että lapsesi ovat sinulle tärkeitä. Avioerotilanteessa on parasta pyrkiä sopimaan lapsiin liittyvät asiat lastenvalvojalla. Lapsiin liittyvät kysymykset kuten huolto, tapaaminen ja elatus ajankohtaistuvat myös pitkän aikaa eron jälkeen. Mikäli tarvitset asianajajaa avuksesi, ota yhteyttä ja olemme käytettävissäsi.

Lapsiasioihin on mahdollista saada oikeusapua sen edellytysten mukaisesti. Myös oikeusturvavakuutuksen tuomasta oikeusturvasta on joskus mahdollista saada korvausta.

Katso myös hinnastomme.

Palveluitamme perheasioissa:

  • Avioehdot ja sopimukset avoeron varalle
  • Varojenjaossa avustaminen erotilanteessa
  • Puolisoiden väliset elatusvaatimukset
  • Lasten huolto ja asuminen, esimerkiksi huoltajuuskiistat ja asumisesta sopiminen
  • Lasten tapaamisoikeus, siitä sopiminen ja siihen liittyvät riidat
  • Lapsen ja lasten elatus, kuten elatusmaksun määrä ja muuttaminen, elatustuki ja siihen liittyvät asiat