04.04.2017

Tarvitseeko yrityksesi osakassopimuksen?

Osakassopimuksella tarkoitetaan yrityksen osakkeenomistajien välistä sopimusta yrityksen hallinnosta. Osakassopimuksella ei ole laista johtuvia muotovaatimuksia vaan sen sisältö on osakkaiden vapaasti päätettävissä. Näin ollen osakassopimukseen on mahdollista sisällyttää vapaamuotoisesti sellaisia haluttuja ja tarkoituksenmukaisia sopimusehtoja, jotka eivät ole osakeyhtiölain nojalla mahdollisia.

Vaikka osakassopimuksissa on paljon tyypillisiä asioita, joita jokaiseen osakassopimukseen sisällytetään, osakassopimus on aina tärkeä räätälöidä yrityksen ja sen omistajien tarkoitus ja tavoitteet huomioon ottaen. Näin ollen asiantunteva lakimies voi olla korvaamaton apu osakassopimusta laadittaessa. Mallisopimus on hyvä lähtökohta, mutta yksittäistilannetta varten niitä on aina muokattava.

Osakassopimus on hyvä olla lähes jokaisella yrityksellä, jolla on useampi kuin yksi omistaja. Erityisen tärkeitä osakassopimukset ovat yrityksille joissa on kaksi tasasuurta omistajaa. Myös yritykselle, jolla on selkeä enemmistöomistaja tai -omistajat ja pienempiä osakkeenomistajia, osakassopimus on korvaamaton työkalu, jolla voidaan vaikuttaa vähemmistö- ja enemmistöosakkeenomistajien keskinäisiin suhteisiin.

Ota yhteyttä jo tänään puhelimitse tai sivun oikeassa laidassa olevalla yhteydenottolomakkeella, niin voimme tavata ja keskustella tarpeistanne. Jos alkutapaaminen ei johda toimeksiantoon, on se yrityksellenne maksuton. Palvelemme yrittäjiä ja yrityksiä myös kaikissa muissa lakitarpeissanne.

Osakassopimuksen hinta riippuu sen laajuudesta ja tarpeistanne. Arvioimme teille sopivan osakassopimuksen hintaa mielellämme. Annamme halutessanne aina myös kiinteähintaisen tarjouksen osakassopimuksesta tai ne voidaan laatia tuntityönä.